Draxxin

Antibiotice - Draxxin

compozitie: Tulatromicina

specii tinta: bovine, suine

Prezentare Cod produs Pret
Draxxin 100 ml 1036.74 RON
Draxxin 250 ml 2346.00 RON

Compozitie

Fiecare ml de soluţie conţine:

Tulathromicină…………………………….….…….100 mg

Excipient: Monothioglicerol…………………..………5 mg

Actiune terapeutica

Tulathromicina este o macrolidă semisintetică, cu proprietăţi antimicrobiene, obţinută în urma procesului de fermentare. Este diferită de marea majoritate a macrolidelor prin durata mare de acţiune care este dată de cele trei grupări amino; datorită acestor grupări a fost încadrată într-o nouă subclasă de substanţe chimice: triamilide.

Tulathromicina este activă, in vitro, împotriva: Mannheimia (Pasteurella) haemolityca, Pasteurella multocida şi Haemophillus somnus, Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida şi Mycoplasma hyopneumoniae, bacteriile cel mai frecvent associate cu bolile respiratorii de la bovine şi suine.

După administrare, tulathromicina se caracterizează printr-o absorbţie rapidă şi extensivă urmate de o distribuţie ridicată şi o eliminare lentă din organism. Concentraţia plasmatică maximă este atinsă la aproximativ 30 de minute după injectare. Concentraţia substanţei active la nivelul pulmonilor este mult mai mare decât cea înregistrată în plasma sanguină. Acest fapt este un argument important privind acumularea substanţială a tulatromicinei în neutrofile şi macrofagele alveolare. Cuplarea cu proteinele plasmatice este redusă, doar în procent de 40%.

Indicatii

Speciile ţintă: taurine şi suine.

Taurine: tratamentul şi prevenţia bolilor respiratorii bovine asociate cu Mannheimia haemolityca, Pasteurella multocida şi Haemophillus somnus.

Suine: Tratamentul şi prevenţia bolilor respiratorii suine asociate cu Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida şi Mycoplasma hyopneumoniae.

Administrare si dozaj

Taurine : o singură injecţie pe cale subcutanată în doză de 2,5mg tulathromicină/kg g.v. echivalent cu 1ml/40 kg g.v., în regiunea gâtului. Pentru tratamentul taurinelor mai mari de 300 kg doza trebuie să fie divizată astfel încât să nu injecteze mai mult de 7,5 ml într-un singur punct.

Suine : o singură injecţie pe cale intramusculară în doză de 2,5mg tulathromicină/kg g.v. echivalent cu 1ml/40 kg g.v., în regiunea gâtului. Pentru tratamentul suinelor mai mari de 80 kg doza trebuie să fie divizată astfel încât să nu injecteze mai mult de 2 ml într-un singur punct.

Se recomandă tratamentul animalelor în stadiile incipiente ale bolii şi evaluarea răspunsului clinic la 48 de ore de la administrarea produsului.

Contraindicatii

Nu se va utiliza la animalele cu sensibilitate cunoscută la macrolide. Nu se va utiliza concomitent cu alte macrolide sau lincosamide. Uneori, la taurine, în urma administrării subcutanate a produsului se poate observa apariţia unei uşoare umflături însoţită de durere tranzitorie la locul de inoculare.Produsul un are efect teratogen, fetotoxic sau maternotoxic.

Timp de asteptare

Taurine: carne şi organe: 49 de zile,

Suine: carne şi organe: 33 de zile,

Nu se va utilize la vacile pentru lapte ce produc lapte destinat consumului uman.

Conservare:

Nu necesită precauţii speciale pentru depozitare.

Forma de prezentare:

Flacoane multidoză, din sticlă, de : 20, 50, 100, 250 şi 500 ml.

Reprezentantul producatorului: Pfizer Animal Health, Reprezentanta pentru Romania, Bucuresti

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.
 
medicamente veterinare  | 2009
powered by EMERiGOS
web design oradea