Forticlina Retard

Antibiotice - Forticlina Retard

compozitie: Oxitetraciclina

specii tinta: bovine, ovine si caprine, suine

Prezentare Cod produs Pret
Forticlina retard 100 ml 43.50 RON
Forticlina retard 250 ml 95.50 RON

Compozitie

1 ml solutie contine:

Oxitetraciclina………………………………………………….200 mg

Actiune terapeutica:

Oxitetraciclina este un antibiotic cu spectru larg, active impotriva marii majoritati a germenilor Gram (+) si (-), a protozoarelor, ricketsiilor si chlamidiilor. In dozele terapeutice este foarte activa, efectul fiind bacteriostatic, bazat pe efectul inhibitor al sintezei proteice bacteriene la nivel ribosomal, prin inhibarea fixarii ARN pe ribozomi si prin aceasta blocand si fixarea aminoacizilor la acest nivel. In acelasi timp exercita si un efect chelatant asupra ionilor metalici bivalenti, ceea ce detrmina inhibarea diverselor sisteme enzimatice ale celulelor bacteriene. In plus, toxicitatea sa este redusa, ceea ce permite o mare amplitudine a intervalului de dozare. In plus, FORTICLINA se prezinta intr-o forma farmaceutica speciala ce permite mentinerea nivelelor terapeutice in sange de 3-4 zile dupa o singura administrare, ceea ce usureaza mult tratamentul prin aceea ca administrarile nu trebuiesc repetate zilnic.

Indicatii terapeutice:

FORTICLINA RETARD este indicata pentru prevenirea si tratamentul proceselor infectioase primare sau a complicatiilor produse de microorganisme sensibile la oxitetraciclina. Se indica cu precadere in urmatoarele cazuri:

Bovine: pneumonii, febra de transport, pododermatite, enterite bacteriene, actinobaciloza, omfalite, metrite, mastite.

Porcine: pneumonii, enterite bacteriene, mamite, septicemie hemoragica, rujet. Este indicata pentru tratamentul sindromului metrita-mamita-agalaxie la scroafe.

Ovine si caprine: Pneumonii, chlamidioza, omfalite, metrite, mamite, pododermatite.

Administrare si dozaj:

FORTICLINA RETARD se administreaza profund intramuscular in doza de 20 mg/kg greutate corporala corespunzand la 1 ml produs/ 10 kg greutate corporala. In aceasta doza nivelele terapeutice sangvine se mentin timp de 3-4 zile, de aceea repetarea tratamentului nu este necesara decat in cazuri grave, situatie in care o a doua doza poate fi administrata, la recomandarea medicului veterinar, dupa 3-4 zile de la prima administrare. Se recomanda sa nu se administreze mai mult de 10 ml intr-un singur punct la bovine si 5 ml la ovine, caprine si suine. La purcei sub 10 kg se administeaza 1 ml subcutanat. Exista posibilitatea de a se administra si doze reduse la jumatate, respectiv 1 ml / 20 kg, dar in acest caz este necesar ca administrarea sa se repete zilnic. Daca produsul este expus un timp mai indelungat la temperaturi scazute poate deveni mai vascos, dar la incalzirea in mana sau intr-un recipient cu apa calda isi recapata in timp scurt fluiditatea normala.

Containdicatii:

Nu sunt descrise la speciile tinta. Nu se recomanda utilizarea la caine, pisica si cabaline.

Efecte secundare:

Daca se depasesc cantitatile recomandate a fi administrate intr-un singur punct se poate produce o usoara inflamatie locala, cu sensibilitate locala care dispare dupa 1-2 zile. La animale sensibile la oxitetraciclina pot sa apara reactii alergice. In acest caz apar: salivatie si lacrimare tranzitorii, care se instaleaza imediat dupa administrare.

Incompatibilitati si interactiuni cu alte medicamente:

A nu se administra concomitent cu peniciline.

Supradozare:

Cu toate ca limita de toleranta fata de acest produs este extrem de crescuta, uneori poate sa apara hemoglobinurie tranzitorie, care cedaza la incetarea tratamentului.

Timp de asteptare:

Carne 22 zile, lapte: 5 zile.

Pastrare:

Ferit de lumina, la loc uscat, racoros.

Prezentare:

In flacoane de 100 si 250 ml.

Producator:

Laboratorios SYVA S.A., Av. Parroco Pablo Diez, 49-57-24010–LEON-SPANIA

Distribuitor:

S.C. Advance Vet S.R.L. Cluj Napoca, pta 1 Mai nr 1-3, Incinta Carbochim, tel 0264-437407 “Partenerul medicilor veterinari”

Numarul autorizatiei de comercializare

070002

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.