Ganadexil Enrofloxacina

Antibiotice - Ganadexil Enrofloxacina

compozitie: Enrofloxacin, 5%

specii tinta: bovine, ovine si caprine, suine, caine si pisica

Prezentare Cod produs Pret
Ganadexil Enro 100 ml 19.00 RON
Ganadexil Enro250 ml 47.00 RON

Compozitie

Enrofloxacină ………………..………………………………………….…..50 mg,

Excipient…………………………………………….………………pănă la 1,00 ml.

Actiune terapeutica

Enrofloxacina este un antibiotic sintetic, aparţinănd grupului chinoloneor, cu proprietăţi antibacteriene. Eficacitatea enrofloxacinei se refera la germeni Gr(+) şi Gr(-), actionand astfel împotriva următoarelor grupe de germeni: Mycoplasma spp., E.coli spp., Salmonella spp., Klebsiella spp., Haemophilus paragallinarum, Pasteurella multocida, Staphilococcus spp., Erysipelotrix rhusiopathiae, etc. Derivatii chinolonici au un mecanism special de acţiune bazat pe blocarea girazei bacteriene, enzima cu rol important în replicarea DNA. Inhibarea acestei enzime cauzează disfuncţii celulare majore, cu blocarea a numeroaselor etape ale sintezei proteice, urmata de moartea celulelor bacteriene. Enrofloxacina are efect bactericid. După administrare are o biodisponibilitate buna, atingand nivele plasmatice maxime în cca. 1-2 ore. Enrofloxacina are o penetrare tisulara buna, atingand in toate tesuturile si organele (în ţesuturi şi în lichidele tisulare) nivele mai ridicate decat în plasmă. Se elimină pe cale renală sau prin bilă, în general in forma nemodificata.

Indicatii: Tratarea infectiilor produse de germeni sensibili la enrofloxacin

Bovine: Infectii respiratorii (bronhopneumonii, pasteureloza, micoplasmoza), Infectii ale tractului digestiv (diaree, colibaciloza, colisepticemie, salmoneloza)

Suine: sindrom diareic cu enterotoxiemie produs de E. Coli, Salmonella, sindrom MMA, etc

Caine: Infectii respiratorii, digestive, urinare, cutanate

Administrare si dozaj

Bovine,Vitei, Suine: 0.,5-1 ml (25-50 mg enrofloxacin)/10 kg mc/zi timp de 3 zile. In caz de salmoneloza sau infectii severe, tratamentul trebuie prelungit pana la 5 zile. La bovine se administreaza subcutanat, maxim 10 ml in acelasi punct, iar la suine se administreaza intramuscular, maxim 2,5 ml in acelasi punct.

Caine: 0,1 ml (5 mg enrofloxacin)/1kg mc/zi 5 zile, subcutanat.

Daca dupa 3 zile simpotomele nu se remit tratamentul trebuie reconsiderat.

Contraindicatii:

Nu se recomandă la animale cu disfuncţii hepatice sau renale grave sau la caini cu epilepsie.

A nu se administra la catele gestante sau in lactatie sau la scroafele gestante, in infectii streptococice si in caz de rezistenta la quinolone (rezistenta incrucisata).

A nu se administra concomitant cu macrolide, cloramfenicol sau tetracicline sau, la caine, concomitent cu teofilina. De asemenea, se recomanda evitarea administrarii concomitente de antiinflamatorii nesteroidice.

Efecte secundare

In doze mari sau administrata pe termen lung enrofloxacina are o actiune defavorabila asupra articulatiilor, mai ales la tineret. A nu se administra la caini in crestere (mai ales la cei din rase mari) acestia fiind sensibili pana la varsta de 18 luni . Uneori apar reactii locale iritative care dispar in cca 4-5 zile fara tratament.

Timp de asteptare:

Carne 14 zile.

Prezentare :

Flacoane de 100 si 250 ml.

Pastrare:

A se păstra în loc uscat, răcoros, ferit de lumină.

Producator:

Industrial Veterinaria SA, Esmeralda 19, Esplugues de Llobregat, Barcelona. Spania

Distribuitor:

S.C. Advance Vet S.R.L. Cluj Napoca, pta 1 Mai nr 1-3, Incinta Carbochim, tel 0264-437407 “Partenerul medicilor veterinari”

Numărul autorizaţiei de comercializare

151234/4

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.
 
medicamente veterinare  | 2009
powered by EMERiGOS
web design oradea