Synulox RTU

Antibiotice - Synulox RTU

compozitie: Amoxicilina, Acid Clavulanic

specii tinta: bovine, ovine si caprine, suine, caine si pisica

Prezentare Cod produs Pret
Synulox RTU 100 ml 116104 242.00 RON

Compozitie

Amoxycilină trihidrat phEur ....................................140 mg.

Acid clavulanic (clavulanat de potasiu) .................... 35 mg.

Excipient uleios ........................................................... 1 ml

Actiune terapeutica

SYNULOX reprezinta o solutie a problemei rezistentei bacteriilor la antibiotice, ceea ce il face sa aiba efect acolo unde alte antibiotice nu dau rezultate. Rezistenta la marea majoritate din antibiotice este cauzata de producerea de beta(ß)-lactamaze de catre o buna parte din bacterii. Prin aceste ß-lactamaze, bacteriile inactiveaza antibioticul inainte ca el sa poata actiona asupra lor. Acidul clavulanic din SYNULOX exercita un mecanism de protectie prin inactivarea ß-lactamazei, in urma acestui proces bacteriile devenind sensibile la efectul bactericid rapid al amoxicilinei. SYNULOX este un antibiotic cu spectru larg, din grupa penicilinelor semisintetice, fiind extrem de eficace impotriva unui numar mare de infectii cu bacterii

Gram positive (Actinomyces spp, Bacillus anthracis, Clostridium spp, Corynebacterium spp, Erisipelothrix rhusiopatie, Lysteria monocytogenes, Staphylococcus spp, Streptococcus spp) si

Gram negative (Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae,Campylobacter spp, Proteus spp, Salmonella spp, Pasteurella spp, Haemophylus spp, Moraxella spp, Fusobacterium spp, Actinobacillus spp, Bordetella bronchiseptica, etc).

Indicatii

Pentru tratarea afectiunilor produse de germeni sensibili la amoxicilina si acid clavulanic (infectii digestive-sindroame diareice, respiratorii-inclusiv pneumonii cu Haemophillus si Pasteurella, genitourinare, cutanate si ale tesuturilor moi (omfaloflebite, metrite, mastite, MMA), infectii ale cavitatii bucale, faringelui si tonsilelor, la bovine, suine, ovine,caprine, caine si pisica.

Administrare si dozaj

Se va administra intramuscular sau subcutanat in doza generala de 8,75 mg / kg greutate corporala o singura data /zi (1 ml SYNULOX / 20 kg greutate corporala) timp de 3-5 zile. Trebuie agitat inainte de utilizare. A nu se administra intravenos.

Precautii:

A se evita sub orice forma contactul produsului cu apa (seringi sterile, uscate!)

Contraindicatii

La speciile mentionate, produsul este lipsit de toxicitate. Ca si alte peniciline, el nu trebuie administrat la iepuri, cobai si hamsteri. De asemena, nu se administreaza la cabaline. Nu se administreaza la animale alergice la antibiotice ß-lactamice.

Efecte secundare

Constau in reactii locale. Exceptional apar reactii de hipersensibilizare ce pot merge de la o simpla urticarie si pana la soc anafilactic. Complicatii micotice sau cu alti germeni rezistenti pot sa apara in cazul tratamentelor indelungate.

Timp de asteptare:

Carne-14 zile, lapte-24 ore.

Conservare:

Se pastreaza la racoare sub 20ºC, ferit de umezeala si lumina

Reprezentantul producatorului: Pfizer Animal Health, Reprezentanta pentru Romania, Bucuresti

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.
 
medicamente veterinare  | 2009
powered by EMERiGOS
web design oradea