Neuxin

Antiinflamatorii - Neuxin

compozitie: Flunixin meglumin

specii tinta: cabaline, bovine, ovine si caprine, suine

Prezentare Cod produs Pret
Neuxin 100 ml 0.00 RON

Compoziţia calitativă şi cantitativă

1 ml produs conţine:

Substanţă activă :

Flunixin (meglumin) 50 mg

Excipient (excipienţi):

Fenol 5 mg

Formaldehida de sodiu sulfoxilat 2,5 mg

Apa pentru produse injectabile 1 ml

Forma farmaceutică

Soluţie injectabilă. Soluţie limpede, de culoare galbenă.

Specii ţintă

Bovine, ecvine, suine

Acţiune terapeutica

Produsul este un medicament antiinflamator nesteroidic (NSAID) cu o activitate analgezica si antipiretica non-narcotica. Actioneaza direct asupra SNC, atenuand durerea si reducand fenomenele inflamatorii.

Proprietăţi farmacodinamice

Flunixin meglumin actioneaza ca inhibitor nonselectiv si reversibil al ciclooxigenazelor (COX), enzime care convertesc acidul arahidonic in endoperoxizi ciclici instabili, care se transfoma in prostaglandine, prostacicline and tromboxani. Parte din prostanoizi, cum sunt prostaglandinele, intra in mecanismele fiziopatologicc ale procesului inflamator, durerii si febrei, inhibarea acestora dând efectul terapeutic. Prostaglandinele formează si o parte a procesului metabolic complex ce da naştere socului endotoxinic.

Particularitati farmacocinetice

Bovine

Timpul de injumatatire plasmatica la administrare intravenoasa in doza unica de 2,2 mg/kg corp la flunixin meglumin este de 4 ore.

Ecvine

Timpul de injumatatire plasmatica la administrare intravenoasa in doza unica de 2,2 mg/kg corp la flunixin meglumin este de 1,6 ore. La opt ore după injectare exista cantitati detectabile in plasma sanguina si in urina care persista pana la 48 ore.

Porcine

Flunixin meglumin legat la CN (1.0 mg/kg) a fost administrat după injectarea intramusculara. In procent de 57% activitatea a fost detectata in urina si 20% in fecale după 72 de ore. Nivelul plasmatic maxim a fost atins la 15 minute după injectare. Se pot detecta urme de flunixin după 24 de ore.

Indicaţii pentru utilizare, cu specificarea speciilor ţintă

Bovine:

tratamentul inllamatiilor severe asociate bolilor tractului respirator.

Ecvine:

tratamentul durerii viscerale asociate cu sindromul de colici. Tratamentul inflamatiei si suprimarea durerii in cazul afecţiunilor musculoscheletice.

Suine:

terapia complementara a sindromului mastita - metrita - agalaxie (MMA) la scroafe.

In toate cazurile când terapia cu corticosteroizi este contraindicata.

Contraindicatii

A nu se administra la animale sub varsta de 3 zile. A nu se administra la cai cu antecedente de hipersensibilitate la flunixin.

Atenţionări speciale pentru fiecare specie ţintă

A nu se administra cailor de cursa cu 8 zile premergătoare competiţiei.

Trebuie stabilita cauza inflamatiei, durerii sau colicilor si tratata in timpul util cu terapie corespunzătoare.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal la animale

Nu au fost descrise.

Precauţii speciale pentru utilizare la animale

A nu se depasi doza recomandata. A nu se amesteca in aceeasi seringa cu alte substante. A se evita injectarea intraarteriala doarece pot sa apara: ataxie, hiperventilatie, manifestari violente, slabiciune musculara. Se administreaza cu precautie la vitei, mai ales in caz de deshidratare cand trebuie asociat cu fluidoterapie.

Utilizare în perioada de gestaţie, lactaţie

A nu se utiliza la femele in perioada de gestaţie.

Interacţiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacţiune

Nu se cunosc. Animalele la care se instituie masuri terapeutice complexe si cu alte medicamente, vor fi monitorizate, pentru a detecta eventuale interacţiuni.

Cantităţi de administrat şi calea de administrare

Injectii intramusculare:

Bovine:

se administreaza intravenos cate 2 ml NEUXYN 5% pentru fiecare 45 kg masa corporala. Se poate repeta la nevoie la interval de 24 ore, dar nu mai mult de 5 zile consecutiv.

Cabaline:

se administreaza intravenos cate 1 ml NEUXYN 5% pentru fiecare 45 kg masa corporala. Tratamentul se repeta o data, sau de doua ori daca reapare colica. Se poate repeta la nevoie zilnic, dar nu mai mult de 5 zile consecutiv, tratamentul inflamatiilor si durerilor musculoscheletice.

Suine (scroafe):

se administreaza 2 ml NEUXYN 5% pentru fiecare 45 kg masa corporala in injectii intramusculare profunde. A nu se administra in tesutul adipos. Se poate repeta la nevoie o data sau de 2 ori la interval de 12 ore, numarul de administrari fiind dependent de raspunsul clinic obtinut.

Supradozare

Produsul are o marja de siguranta mare. In caz de supradozare, semnele sunt aceleasi cu efectele secundare descrise la speciile tinta, dar sunt mai critice (acute). Doze de 50 sau 100 de ori mai mari fata de doza terapeutica la vaci produc neliniste, ptialism, diaree si scaderea productiei de lapte

Efecte secundare

Ocazional la unii cai poate sa apara colaps dupa administrare.

Incompatibilităţi

In absenta studiilor de compatibilitate, acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare

Timp de asteptare

Bovine Carne: 1 zi, Lapte:2 zile

Cabaline Carne: 7 zile

Suine Carne: 21 zile

Perioadă de valabilitate

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar aşa cum este ambalat pentru vânzare este de 2 ani, ferit dc lumina si la temperaturi sub 25°C. Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 1 luna, ferit de lumina si la temperaturi sub 25°C, daca masurile de asepsie referitoare la produsele sterile sunt respectate.

Pastrare

La temperaturi sub 25ºC si la adapost de lumina. A nu se lasa la indemana copiilor

Producator: Laboratorios Syva, av Parroco Pablo Diez 49-57, 24010 Leon Spain

Distribuitor:

S.C. Advance Vet S.R.L. Cluj Napoca, pta 1 Mai nr 1-3, Incinta Carbochim, tel 0264-437407 “Partenerul medicilor veterinari”

Numărul autorizaţiei de comercializare

110231

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.
 
medicamente veterinare  | 2009
powered by EMERiGOS
web design oradea