Frontline Spray

Antiparazitare - Frontline Spray

compozitie: Fipronil

specii tinta: caine si pisica

Prezentare Cod produs Pret
Frontline Spray 100 ml 80.00 RON
Frontline Spray 250 ml 120.00 RON

Compoziţie:

Fipronil..........................................................................2,5 mg

Excipient q.s...................................................................1,0 ml

Acţiune farmacoterapeutică :

Fipronilul este un derivat pirozolic, cu activitate insecticidă şi acaricidă. Fipronilul inhibă complexul GABA (acid gamma amino butiric) şi blochează transferul ionilor de clor, rezultând o activitate necontrolată a sistemului nervos şi moartea insectelor şi acaridelor.

Frontline spray conţine ingredientul activ, fipronil, care are un mod de acţiune unic, în special asupra puricilor şi căpuşelor.

Frontline spray se depozitează în lipidele din piele şi în rădăcinile de păr şi continuă să fie eliberat din foliculi, pe piele şi blană asigurând astfel o acţiune de lungă durată.

Speciile la care se foloseşte: câini şi pisici

Indicaţii:

In tratamentul şi prevenirea infestării cu purici (Ctenocephalides spp) şi căpuşe ( Rhipicephalus spp., Dematocentor spp., Ixodes spp.) la câini.

In tratamentul şi prevenirea infestării cu purici (Ctenocephalides felis) şi căpuşe ( Rhipicephalus spp., Ixodes spp.) la pisici.

Tratamentul şi controlul dermatitelor alergice produse de purici.

Prevenirea şi tratamentul infestaţiilor cu păduchi la câini şi pisici.

Contraindicaţii :

a nu se folosi pe animale bolnave sau în convalescenţă/ a nu se folosi pe iepuri, pot apărea efecte adverse severe sau chiar moartea.

Efecte adverse:

Poate apărea pe termen scurt hipersalivaţie în cazul în care animalul linge locul în care a fost aplicat produsul.

Printre efectele adverse posibile, în cazuri extrem de rare, au fost semnalate reacţii cutanate trecătoare precum eritem, alopecie locală, prurit.

De asemenea, în cazuri excepţionale au fost semnalate, după folosirea produsului, hipersalivaţia, reactii neurologice reversibile (agitaţie, depresie, nervozitate), vomă sau simptome respiratorii.

A nu se depăşi doza recomandată.

Precauţii speciale:

Este foarte important să ne asigurăm animalele nu se ling unul pe celălalt după tratament.

Câinii nu trebuie lăsaţi să înoate în cursuri de apă, timp de 2 zile după aplicarea tratamentului. (pericol de contaminare)

In condiţii nefavorabile, tratamentul nu exclude în totalitate transmiterea bolilor infecţioase.

Folosirea în perioada de gestaţie:

Studiile de laborator nu au descoperit nici un efect embrio-toxic a fipronilului la iepuri sau şobolani

Mai ales că, produsul nu se absoarbe de organism, acesta poate fi folosit în siguranţă la femele gestante sau aflate în timpul perioadei de lactaţie.

Interacţiuni cu alte medicamente sau alte forme de interacţiuni : nu există.

Ad:ministrare si dozaj:

In absenţa unor studii de specialitate, intervalul minim de tratament este de 4 săptămâni.

Calea de administrare: aplicare externă pe blană

Dozare : Se aplică 3-6 ml pe greutate corporală (7,15- 15 mg fipronil /kg), ex. 2-4 pompe /kg pentru spray-ul la sticlă de 250ml şi 500 ml şi 6 – 12 pompe la spray-ul în flacon de 100ml.

Mod de administrare:

Se aplică pe întregul corp al animalului, de la o distanţă de aproximativ 10-20 cm. A se aplica în direcţia inversă de creştere a firelor de păr, în mod uniform, astfel încât să se umeazească toată blana până la piele. A se freca blana, în special la animalele cu firul de păr lung, astfel încât produsul să pătrundă în blană până la piele atât pe spate, părţile laterale, abdomen, labe, umeri şi gât. Pentru cap şi zona ochilor se va aplica produsul pe blană, cu ajutorul unei mănuşi şi nu direct pe animal pentru a evita contactul cu ochii. A se lăsa blana să se usuce în mod natural. A nu se usca cu prosopul.

Supardozarea: în cazul supradozei creşte riscul apariţiei efectelor adverse, de aceea este necesară respectarea posologiei descrise mai sus.

Precauţii:

A se evita pulverizarea în ochi.

Recomandări pentru persoana care administrează tratamentul:

Acest produs poate cauza iritări ale mucoasei şi ale ochilor. In consecinţă, trebuie evitat contactul produsului cu gura sau cu ochii.

Animalele şi persoanele cu hipersensibilitate la insecticide sau alcool trebuie sa evite contactul cu Frontline spray. A se evita contactul cu degetele, dacă acest lucru se întâmplă, se vor spăla mâinile cu apă şi săpun.

Dacă se pulverizează din greşeala în ochi, se recomandă spălarea cu apa.

Se vor spăla bine mâinile cu apă şi săpun după tratament.

A se evita manipularea animalului până nu se usucă locul în care a fost aplicat produsul, de asemenea copiii nu trebuie să se joace cu animalele pâna în momentul în care se usucă blana. De aceea se recomandă aplicarea tratamentului seara, iar pe durata nopţii animalele tratate să doarmă singure, nu cu unul din stăpâni şi mai ales nu cu copiii.

A nu se fuma, mânca sau bea pe durata aplicării tratamentului.

Valabilitate:

Doi ani de la data fabricatiei.

Prezentare:

Pompã de 100 ml, 250 ml si 500 ml

Produsul este ambalat în flacoane de plastic prevăzute cu pompe mecanice care eliberează 0,5 ml (sticla de 100 ml) sau 1,5 ml (la ambalajele de 250ml respectiv 500 ml) la fiecare apăsare.

Numai pentru uz veterinar .

Precauţii speciale privind aruncarea produselor nefolosite sau a deşeurilor rezultate din folosirea acestor produse de uz veterinar:

Indepartarea oricărui produs nefolosit sau deşeu trebuie făcută în conformitate cu legile fiecărei ţări.

Fipronil poate afecta negativ organismele acvatice. Nu contaminaţi lacurile sau alte surse potabile aruncând produsul sau pipeta goală.

Producator: MERIAL SAS, 29 Avenue Tony Garnier, 69007 Lyon – Franţa

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.
 
medicamente veterinare  | 2009
powered by EMERiGOS
web design oradea