Exiptol 300

Antiparazitare - Exiptol 300

compozitie: Albendazol

specii tinta: ovine si caprine

Prezentare Cod produs Pret
Exiptol 300 cut 50 tb 0.00 RON

Antihelmintic cu spectru larg de uz veterinar

Compozitie:

fiecare bol contine 300 mg de albendazol (metil-5-tio-2-benzimidazol carbamat)

Specii tinta:

Bovine, ovine, caprine

Indicatii:

Exiptol este un antihelmintic cu spectru larg activ impotriva viermilor cilindrici (gastrointestinali sau pulmonari) si a unor cestode si trematode.

Are efect inspecial asupra urmatorilor paraziti:

Haemonchus contortus, Trichostrongylus axei, Trichostrongylus columbriformis, Nematodirus spp, Dictyocaulus spp, mullerius capillaris, Oesophagostomum spp, Cooperia spp, Capillaria spp, Gaigeria, Avitelina spp, forme adulte de Fasciola hepatica si Fasciola gigantica, Ostertagia ostertagi, Bunostomum spp, Chabertia ovina, Strongyloides papillosus, Dictyocaulus filaria, Protostongylus spp, Marshallagia, Fascioloides magna, Thysanosoma actinoides, Moniezia expansa, Dicrocelium dendriticum.

Administare si dozaj:

doza generala este de 1 tableta/ 40 kgc corespunzator urmatoarei scheme de dozaj:

Bovine:

7,5 mg / kgc (1 tableta Exiptol 300 / 40 kgc) doza unica pentru nematode intestinale, viermi pulmonari si cestode (Moniezia)

10 mg / kgc (1 tableta Exiptol 300/ 30 kgc)doza unica pentru formele adulte de trematode (Fasciola hepatica, Fascioloides magna) .

15 mg / kgc (1 tableta Exiptol 300/ 20 kgc) doza unica pentru animalele puternic parazitate cu trematode.

La bovine este recomandat ca tratamentele impotriva fasciolozei sa se efectueze toamna, dupa revenirea de la pasune in adapost.

Ovine si caprine:

3,8 mg / kgc (½ tb 300 mg/ 40 kgc) doza unica pentru nematode intestinale, viermi pulmonari (Dictiocaulus filaria) si cestode (Moniezia, Avitellina) .

7,5 mg / kgc (1 tb 300 mg/ 40 kgc) doza unica pentru nematode intestinale, viermi pulmonari (protostongylus rufescens) si forme adulte de trematode (Fasciola hepatica, Fascioloides magna).

10 mg / kgc (1 tb 300 mg/ 30 kgc) repetat la 7 zile pentru tratamentul infestatiilor cu Dicrocelium Lanceolatum si Mullerius capillaris.

La ovine este recomandat un tratament primavara si doua tratamente toamna, la interval de 5-6 saptamani.

Se recomanda consultarea unui medic veterinar pentru diagnosticul, supravegherea, controlul si tratamentul infestatiilor parazitare

Efecte secundare:

Derivatii benzimidazolici sunt foarte bine tolerati atat de animalele domestice cat si de cele salbatice. Toate medicamentele din aceasta grupa sunt in general lipsite de efecte secundare in dozele terapeutice, chiar si atunci cand sunt administrate la animale slabite, deoarece substantele active se comporta diferit in organismul mamiferelor, decat in tesuturile parazitilor. La ovine nu apar efecte embriotoxice si teratogene decat daca se depaseste doza de 10 mg/kgc.

Exista posibilitatea ca parazitii sa dezvolte o rezistenta la actiunea albendazolului daca acesta este utilizat singur si o perioada indelungata de timp.

Interactiuni cu alte medicamente:

Albendazolul este compatibil cu orice alt medicament antihelmintic administrat simultan (de ex Levamisol), rezultatul asocierii fiind de obicei o potentare a efectului (efect sinergic).

Precautii:

A nu se depasi doza recomandata.

Pentru diagnostic, contolul, supravegherea si tratamentul parazitozelor consultati medicul veterinar.

pentru protectia sanatatii publice si pentru a evita pierderile de lapte datorate timpului de asteptare se recomanda ca tratamentul antiparazitar sa se efectueze in perioada repausului mamar.

Spalarea mainilor este obligatorie pentru persoanele care au venit in contact cu produsul.

Se elibereaza pe baza de reteta emisa de medicul veterinar.

Timp de asteptare

Bovine: tesuturi comestibile:14 zile; lapte: 5 zile

Ovine: tesuturi comestibile:10 zile; lapte: 5 zile

Prezentare:

Cutii cu 5 blistere a 10 boluri fiecare.

Pastrare:

La temperatura camerei, ferit de lumina

A nu se lasa la indemana copiilor.

Producator:

Erfar SA Pharmaceutical Laboratories, Altani & M. Asias 2,Pallini-Attiki, Grecia.

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.