Fiprodog

Antiparazitare - Fiprodog

compozitie: Fipronil

specii tinta: caine si pisica

Prezentare Cod produs Pret
Fiprocat cut x3 pipete 76.50 RON
Fiprodog L 21.50 RON
Fiprodog M 18.50 RON
Fiprodog S 16.50 RON
Fiprodog XL 23.50 RON

Descriere produs

Compozitie:

fipronil

butilhidroxianisol

butihidroxitoluen

Indicatii:

Pentru tratamentul infestatiilor cu purici (Ctenocephalides spp.) la caini si pisici.

Eficacitate insecticida impotriva unei noi infestari cu pureci: 6 saptamani.

Produdul poate fi utilizat ca parte a strategiei in controlul DAP (dermatitei alergice la pureci), in conditiile in care aceasta a fost diagnosticata anterior de catre un medic veterinar.

Desi produsul nu prezinta in mod sustinut o activitate acaricida imediata (cateva capuse pot fi prezente dupa 48 ore), aceasta are o activitate acaricida persistenta timp de pana la 4 saptamani pentru capusa Dermatocentor variabilis si pana la 3 saptamani pentru Rhipicephalus sanguineus.

Contraindicatii:

In absenta datelor, nu se recomanda tratarea cu acest produs a cateilor cu varste mai mici de 2 luni si/sau cu greutatea corporala mai mica de 2 kg.

A nu se utiliza la animale bolnave sau convalescente.

A nu se utiliza la iepuri intrucat pot aparea reactii adverse sau chiar deces.

A nu se utiliza la animale cu hipersensibilitate la substanta activa sau oricare din excipienti.

Reactii adverse:

Daca animalul linge zona aplicarii, poate fi observata o scurta perioada de hipersalivatie, in principal datorita solventului.

Printre efectele secundare extrem de rare se numara reactii cutanate trecatoare la locul aplicarii si prurit generalizat sau alopecie.

In mod exceptional au fost raportate dupa aplicare hipersalivatie, semne neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, simptoame nervoase) sau voma.

Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in prospect, va rugam contactati medicul veterinar.

Mod de administrare:

Aplicare pe piele.

1 pipeta este suficienta pentru tratamentul unui animal cu greutatea corporala adecvata, corespunzand unei doze minime recomandate de 6.7mg fipronil / kg corp.

Intervalul de timp intre 2 tratamente nu trebuie sa fie mai scurt de 4 saptamani.

Recomandari privind administrarea corecta:

Deconectati unul din blistere din card. Aceasta va ajuta la evitarea deschiderii accidentale a pachetului adiacent din blister, protejand pipetele nedeschise impotriva expunerii la umezeala. Deschideti blisterul cu ajutorul unui foarfece. Pentru a evita deterioararea pipetei, taiati de-a lungul liniei marcate. Detasati cu grija folia si scoateti pipeta.

Tineti pipeta in pozitie verticala, loviti-o usor pentru a va asigura ca intreg continutul se afla in corpul principal al pipetei. Indoiti catre inapoi de la marginea de sus. Apoi, pipeta poate fi pusa de o parte, daca este necesar. Pentru a deschide pipeta, rupeti varful pipetei de-a lungul liniei punctate.

La nivelul umerilor dati la o parte blana dintre omoplati pana cand pielea devine vizibile. Puneti varful pipetei pe piele si strangeti pipeta de cateva ori, golind in totalitate continutul acesteia direct pe piele, unde solutia trebuie sa formeze o singura pata.

Aplicarea solutiei in apropierea bazei capului reduce la minimum posibilitatea ca animalul sa linga solutia. Dupa aplicare trebuie sa aveti grija ca animalele sa nu isi linga reciproc solutia.

Trebuie evitata udarea excesiva cu produs a blanii, aceasta cauzand un aspect lipicios blanii. Daca totusi aceasta apare, ea va disparea in maxim 24 ore dupa aplicare.

In vederea tratamentului si controlului alergiei la pureci, se recomanda ca toti pacientii alergici si toti ceilalti caini si pisici din gospodarie sa fie tratate la intervale de 1 luna.

Precautii speciale:

A nu se lasa la indemana copiilor.

Prezentare:

cutie cu 3 pipete

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.