Mamifort

Reproductie - Mamifort

compozitie: Ampicilina, cloxacilina

specii tinta: bovine, ovine si caprine

Prezentare Cod produs Pret
Mamifort ser 4.00 RON

Compozitie

Ampicilina (sare de sodiu)................................. 75 mg.

Cloxacilina (sare de sodiu) .............................. 200 mg.

Excipienti,pana la.............................................1 seringa .

Actiune terapeutica

Ampicilina este un antibiotic din grupul beta-lactamidelor, apartinind penicilinelor de semi-sinteza, avind o actiune bactericida. Este susceptibila la actiunea penicilinazelor. Cloxacilina este un alt antibiotic din grupul beta-lactamidelor, apartinind penicilinelor semisintetice. Chimic, este o izoxazotil-penicilina, forma derivata a acidului 6-aminopenicilanic; are o actiune bactericida.Aceasta asociere este activa impotriva unor bacterii Gram (+) : Staphylococcus aureus (inclusiv tulpini penicilino-rezistente), Streptococcus spp.(inclusiv enterococi), Corynebacterium pyogenes, Clostridium perfringens, Cl.pseudotuberculosis,Listeria monocytogenes, Bacillus anthracis si bacterii Gram (-) : Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Salmonella spp.,Shigella spp.,Proteus mirabilis, P.morganii, Brucella spp.,Neisseria spp.,Bordetela pertussis. Asocierea celor doua antibiotice, apartinind aceluiasi grup, are urmatorul avantaj: ampicilina (sare de sodiu) acopera un spectru larg de bacterii Gram(-); cloxacilina (sare de sodiu) este rezistenta la actiunea penicilinazelor. Efectul sinergic apare la o proportie intre cloxacilina – ampicilina de 2,6 : 1.

Mecanismul de actiune : Ambele antibiotice inhiba sinteza peretelui celular al bacteriilor, prin inhibarea enzimelor transpeptidaza si carboxipeptidaza; astfel se provoaca un dezechilibru osmotic care distruge bacteriile.

Rezistenta : Rezistenta a fost descrisa pentru toti germenii sensibili, inclusiv stafilococii penicilino-rezistenti, la care rezistenta nu este legata de productia de penicilinaza.Numarul tulpinilor rezistente este mai mare la enterobacteriacee.De asemeni, apare o rezistenta incrucisata cu nafcilina si oxacilina.

Farmacocinetica : Dupa administrarea unei doze, concentratiile medii obtinute in lapte sunt de 85,55 g / ml si 125,01 micrograme/ ml pentru ampicilina , respectiv cloxacilina. Nivelele de eficacitate terapeutica pentru antibiotice sunt mentinute cel putin 12 ore dupa tratament.

Indicatii Mastite cauzate de germenii mentionati anterior , la vaci , oi si capre in lactatie.

Administrare si dozaj

Bovine: o seringa de MAMIFORT pentru fiecare sfert (echivalent cu 75 mg ampicilina+ 200 mg cloxacilina / sfert ), cu repetare la 12 ore. Un tratament complet include 3 doze .

Oi si capre : ½ seringa de MAMIFORT pentru fiecare sfert (echivalent cu 35 mg ampicilina+ 100 mg cloxacilina / sfert ) cu repetare la 12 ore.Un tratament complet include 3 doze .

Animalele trebuie tratate cand s-au identificat primele simptome de mastita, si intotdeauna in perioada de lactatie .Dupa ultima mulsoare, inaintea administrarii produsului, fiecare sfert mamar trebuie curatat cu o solutie antiseptica.Se va face masajul ugerului dupa administrarea produsului, pentru a usura difuzarea acestuia.

Contraindicatii:

A nu se administra la animale cu hipersensibilitate la peniciline. Animalele alergice la cefalosporine se vor trata cu atentie speciala.

Efecte secundare

Nu au fost intilnite

Timp de asteptare:

Carne: 7 zile inaintea sacrificarii pentru consum uman .

Lapte : 3 zile inainte de folosirea pentru consum uman .

Interactiuni cu alte medicamente

A nu se administra impreuna cu antibiotice bacteriostatice.

Supradozare

In practica, prin administrarea produsului nu se provoaca intoxicatii prin supradozare. Doza maxima tolerata este de 5 ori mai mare fata de doza recomandata.

Conservare

Se pastreaza la racoroare (sub 25 grade Celsius), ferit de lumina. Nu tineti produsul la indemana copiilor.

Producator: Laboratorios SYVA S.A., Av. Parroco Pablo Diez, 49-57-24010–LEON-SPANIA

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.
 
medicamente veterinare  | 2009
powered by EMERiGOS
web design oradea