Mamifort secado

Reproductie - Mamifort secado

compozitie: Ampicilina, cloxacilina

specii tinta: bovine

Prezentare Cod produs Pret
Mamifort Secado ser 4.25 RON

Compozitie Ampicilina (trihidrat).......................................................... 250 mg.

Cloxacilina ( benzatin )....................................................... 500 mg.

Excipienti,pana la.................................................1 seringa (o doza).

Actiune terapeutica

Ampicilina si cloxacilina sunt antibiotice din grupul beta-lactamidelor, apartinind penicilinelor de semi-sinteza, avind o actiune bactericida. Ampicilina este susceptibila la actiunea penicilinazelor. Cloxacilina este o izoxazotil-penicilina, forma derivata a acidului 6-aminopenicilanic; are o actiune bactericida. Aceasta asociere este activa impotriva unor bacterii Gram (+) : Staphylococcus aureus (si tulpini penicilino-rezistente), Streptococcus spp.(inclusiv enterococi), Corynebacterium pyogenes, Clostridium perfringens, Cl.pseudotuberculosis,Listeria monocytogenes, Bacillus anthracis si bacterii Gram (-): Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Salmonella spp.,Shigella spp.,Proteus mirabilis, P.morganii, Brucella spp.,Neisseria spp.,Bordetela pertussis. Asocierea acestor antibiotice apartinind aceluiasi grup, are urmatorul avantaj: ampicilina (sare de sodiu) acopera un spectru larg de bacterii Gram (-); cloxacilina (sare de sodiu) este rezistenta la actiunea penicilinazelor. Efectul sinergic apare la o proportie intre cloxacilina – ampicilina de 2,6 : 1. Mecanismul de actiune: Ambele antibiotice inhiba sinteza peretelui celular al bacteriilor, prin inhibarea enzimelor transpeptidaza si carboxipeptidaza; astfel se provoaca un dezechilibru osmotic care distruge bacteriile. Rezistenta: Rezistenta a fost descrisa pentru toti germenii sensibili, inclusiv stafilococii penicilino-rezistenti, la care rezistenta nu este legata de productia de penicilinaza.Numarul tulpinilor rezistente este mai mare la enterobacteriacee. De asemenea, apare o rezistenta incrucisata cu nafcilina si oxacilina. Farmacocinetica: Dupa administrarea unei doze, nivelul maxim in lapte dupa 24 ore este de 235 g / ml ampicilina (trihidrat) si 223 g/ ml cloxacilina (benzatin). Nivelele de eficacitate terapeutica pentru antibiotice sunt mentinute cel putin 3-4 saptamini dupa tratament.

Indicatii

Mastite cauzate de germenii mentionati anterior , la vacile de lapte in repaus mamar.

Administrare si dozaj

Bovine: o seringa de MAMIFORT SECADO pentru fiecare sfert (echivalent cu 250 mg

ampicilina + 500 mg cloxacilina / sfert ), intr-o singura doza.

Tratamentul trebuie aplicat la inceputul perioadei de repaus mamar. Dupa ultima mulsoare si inaintea administrarii produsului, fiecare sfert mamar trebuie curatat cu o solutie antiseptica. Se va face masajul ugerului dupa administrarea produsului, pentru a usura difuzarea acestuia.

Contraindicatii: A nu se administra la animale cu hipersensibilitate la peniciline.Animalele alergice la cefalosporine se vor trata cu atentie speciala.

Efecte secundare:

Nu au fost intilnite

Timp de asteptare:

Carne : 28 zile . Lapte : 96 ore dupa fatare .

Supradozare:

In practica, prin administrarea produsului nu se provoaca intoxicatii prin supradozare. Doza maxima tolerata este de 5 ori mai mare fata de doza recomandata.

Conservare:

Se pastreaza la racoroare (sub 25 gradeC), ferit de lumina. Nu tineti produsul la indemana copiilor.

Producator: Laboratorios SYVA S.A., Av. Parroco Pablo Diez, 49-57-24010–LEON-SPANIA

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.
 
medicamente veterinare  | 2009
powered by EMERiGOS
web design oradea