Gamaret

Reproductie - Gamaret

compozitie: Peniciina, neomicina, streptomicina novobiocina prednisolon

specii tinta: bovine

GAMARET intramam. susp. Ad us. Vet.

Compoziţie - o seringă - 10 ml contine:

Sodiu de novobiocină 100 mg,

Sulfat de neomicină 150 mg,

Procain benzilpenicilină 100 000 UI,

Sulfat de dihidrostreptomicină 125 mg,

Prednisolon 10 mg,

Arachidis oleum 10 ml,

Silica colloidalis anhydrica 0,2 g.

Indicaţii

Tratamentul mastitelor acute şi cronice la vaci în perioada de lactaţie, determinate de germeni patogeni sensibili la novobiocină, penicilină, dihidrostreptomicină şi neomicină.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la penicilină.

Reacţii adverse

La indivizii alergici se pot observa uneori reacţii alergice, în special după administrările repetate ale preparatului (salivație, dispnee, edeme pe piele în regiunea capului şi perineu). 7. SPECII ŢINTĂ Vacile de lapte în perioada de lactaţie.

Posologie pentru fiecare specie, cale (căi) de administrare şi mod de administrare

Agitaţi bine conţinutul seringii, apoi introduceţi preparatul (10 ml de preparat) în sfertul afectat. Preparatul trebuie aplicat în mamelonul muls în prealabil. Intramamar. Dacă este necesar, spălaţi atât ugerul cât şi mameloanele cu apă caldă şi ştergeţi-le. Dezinfectaţi capătul mameloanelor cu un produs corespunzător, îndepărtaţi dopul de plastic şi introduceţi capătul seringii în mamelon. Apăsaţi pistonul şi introduceţi conţinutul seringii în uger. Masaţi sfertul în cauză pentru o mai bună penetrare a preparatului în sinusul galactofor. Daca este necesar, tratamentul poate fi repetat dupa 24 - 48 ore.

Recomandări privind administrarea corectă agitaţi bine seringa înainte de utilizare! 10. interacțiuni cu alte medicamente:

Nu sunt cunoscute.

Timp de aşteptare

Carne - 7 zile,

lapte - 72 ore (6 mulsori).

Precauţii speciale pentru depozitare

A se feri de accesul copiilor. Depozitaţi la temperatura de 10 °C – 25 °C, protejat de lumină şi de îngheţ. Produsul nu trebuie utilizat după expirarea valabilităţii inserate pe ambalaj.

Atenţionări speciale

A se evita contactul cu pielea şi ochi. În caz de accident a se spăla locul cu apă. Persoanele care preyintă hipersensibilitate la penicilină să evite contactul cu acest preparat.

Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deşeurilor, după caz

Produsele nefolosite, sau deşeurile provenite de la acestea, trebuie aruncate în concordanţă cu reglementările locale în vigoare.

Valabilitate:

18 luni

Prezentare: cutii din carton cu 20 seringi x 10 ml

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.