Metricure

Reproductie - Metricure

compozitie: Cefapirin

specii tinta: bovine

Prezentare Cod produs Pret
Matricure seringa +cateter 45.00 RON

Specii ţintă:

Vaci

Compozitie:

Fiecare seringa de 19 g contine:

Cefapirin 500 mg (sub forma de Cefapirin benzatin)

Actiune terapeutica:

Cefapirin este o cefalosporina de prima generatie cu spectru larg, cu acţiune bactericidă impotriva bacteriilor Gram pozitive şi Gram negative. Cefapirin este rezistent la acţiunea penicilinazelor.

Indicaţii:

Metricure este indicat pentru tratamentul endometritelor subacute şi cronice la vaci (care pot fi prezente după 14 zile de la parturiţie) produse de bacterii sensibile la cefapirin.

Administrare si dozaj:

Continutul unei seringi de Metricure, va fi introdus in lumenul uterin utilizand cateterul de unica folosinta ce insoteste produsul dupa cum urmeaza:

1. se agita seringa inainte de administrare

2. se fixeaza seringa la cateter.

3. se introduce o mana cu manusa prin rect si se tine cervixul uterin.

4. se introduce cateterul prin cervix în lumenul uterin prin miscari blande si oscilante

5. se injecteaza produsul Metricure.

In functie de raspuns, daca persista semnele clinice,este necesara in unele cazuri repetarea tratamentului după 7- 14 zile. La animalele care au fost inseminate, Metricure poate fi utilizat după o zi de la inseminare. În cazul piometrului se recomandă ca tratamentul să înceapă cu injectarea unei prostaglandine pentru a se provoca luteoliza şi eliminarea detritusurilor din cavitatea uterină, urmata de administrarea de Metricure.

Contraindicaţii:

Nu se administrează la animalele cunoscute ca fiind alergice la cefalosporine sau peniciline.

Efecte secundare:

Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

Recomandări privind administrarea corectă:

Inainte de administrare, se agita bine seringa si se fixeaza la cateter. Introducerea cateterului prin cervix în lumenul uterin se face prin miscari blande si oscilante.

Timp de aşteptare:

Carne: 24 ore, Lapte: Zero ore

Pastrare:

A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25 °C . Seringile cu Metricure sunt utilizate numai pentru o singura administrare. A se păstra seringa în ambalajul secundar. A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă.

Atenţionări speciale:

Utilizarea produsului trebuie sa se bazeze pe testul de susceptibilitate al bacteriilor izolate de la animale. Daca acest lucru nu este posibil, tratamentul se va baza pe informatiile epidemiologice locale. Nu se administrează la animalele cunoscute ca fiind alergice la cefalosporine sau peniciline.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:

In cazul contactului accidental cu pielea , se va spala imediat zona cu apa si sapun. Penicillinele si cefalosporinele pot produce reactii de hipersensibilitate (alergice) in urma injectarii, inhalarii, ingestiei sau contactului cu pielea. Hipersensibilitatea la penicilina poate duce la reactii incrucisate la cefalosporine si invers. Reactiile alergice la aceste produse pot fi ocazional serioase.

1.Nu manevrati produsul daca stiti ca sunteti alergici sau daca ati fost sfatuiti sa nu lucrati cu astfel de preparate.

2.Manevrati produsul cu grija pentru a evita expunerea , luand toate precautiile necesare.

3. Daca prezentati simptome in urma expunerii, cum ar fi iritatii ale pielii, ar trebui sa cereti sfatul medicului si sa prezentati medicului aceste precautii.

Inflamarea fetei, buzelor, ochilor sau dificultati de respiratie sunt simptome mai grave care necesita asistenta medicala urgenta. Spalati mainile dupa utilizare.

Nu este recomandată utilizarea produsului în perioada de gestaţie dar poate fi administrat in timpul perioadei de lactaţie

Prezentare:

Seringi din polietilena de inalta densitate cu piston din polietilena de joasa densitate, cu capac, ce contin 19 g suspensie, ambalate in cutii de carton cu cate 10 seringi insotite de 10 catetere pentru administrare intrauterina si 10 manusi in fiecare cutie.

Deţinătorul autorizaţiei de comercializare:

MSD Animal Health; Wim de Körverstraat 35 NL-5831 AN Boxmeer, Olanda

Reprezentantul deţinătorului autorizaţiei de comercializare:

Intervet Romania SRL Soseaua de Centura , nr.27 – 28 Comuna Chiajna, jud. Ilfov

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.