Canglob D Forte

Seruri - Canglob D Forte
Prezentare Cod produs Pret
Canglob D Forte 1 dz 122.50 RON

ACEST PRODUS NU POATE FI COMANDAT DE PERSOANE FIZICE !

ACEST PRODUS POATE FI ADMINISTRAT LA ANIMALE NUMAI DE CATRE MEDICUL VETERINAR!

Denumirea produsului medical veterinar:

CANGLOB D FORTE, suspensie injectabilă, imunoglobuline heterologe pentru câine

Compoziția calitativă și cantitativă:

Fiecare 1 ml conţine:

Substanţă activă:

Imunoglobuline contra bolii Carre (febra contagioasă canină) >= 320 VNAbso *,

Excipient:

Tiomersal - <0,1 mg,

Mediu de diluţie (PBS soluţie) - 1,0 ml.

Titrul anticorpilor virus neutralizaţi - 50%

Formă farmaceutică:

Suspensie injectabilă.

Particularități clinice:

Specii țintă:

Câini.

Indicaţii pentru utilizare, cu specificarea speciilor ţintă:

Imunizarea pasivă a câinilor împotriva bolii Carre.

Produsul este utilizat la câini pentru tratament şi profilaxie. Anticorpii specifici ajută la prevenirea dezvoltării bolii sau - în cazul în care aceasta este prezentă deja - pentru a atenua evoluţia.

In dependenţă cu calea de administrare se dezvoltă imunitatea pasivă, durata acesteia fiind dependentă de cantitatea de produs administrat, precum şi de frecvenţa de administrare. La administrarea iv, imunitatea pasivă înregistrează un debut imediat şi asigură cea mai eficientă utilizare de imunoglobuline. După administrarea im si sc se înregistrează un debut uşor întârziat al imunităţii pasive, aceasta fiind de intensitate mai redusă în comparaţie cu administrarea iv. Doza de 0,4 ml de produs la 1 kg greutate corporală asigura o durată a imunităţii pasive pentru o perioadă de aproximativ 5 zile.

Contraindicaţii:

Nu utilizaţi în scop profilactic la animalele sensibilizate sau pe un debut de reacţii alergice şi anafilactice în cazurile cu utilizare repetată.

Atenţionări speciale pentru fiecare specie ţintă:

Imunizarea pasivă a mamelor nu are o influenţă majoră în protecţia progeniturilor prin imunitatea colostrală. Anticorpii specifici dobândiţi prin imunizarea pasivă a mamelor nu sunt transferaţi în mod pasiv puilor.

Precauţii speciale pentru utilizare:

Precauţii speciale pentru utilizare la animale:

În cursul tratamentului şi timp de 7 zile de la încetarea acestuia, nu este recomandată imunizarea activă împotriva bolii Carre.

Utilizarea produsului în scop terapeutic depinde de aprecierea medicului veterinar. Medicul veterinar trebuie să ia în considerare gravitatea, evoluţia şi prognosticul bolii, în ceea ce priveşte riscul de tratament cu acest produs.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

Doza de imunizare trebuie preluată din flacon şi administrată unui animal folosind o tehnică aseptică.

Produsul nu trebuie utilizat în cazul în care închiderea flaconului a fost deteriorată.

în caz de auto-administrare/auto-injectare accidentală, solicitaţi imediat sfatul medicului şi arătaţi medicului prospectul sau eticheta produsului.

Reacţii adverse (frecvenţă şi gravitate):

După administrare, rareori, poate fi înregistrată o tulburare generală a stării de sănătate caracterizată prin somnolenţă, anorexie şi subfebrilitate. Rareori, administrarea produsului poate induce o reacţie alergică sau anafilactică - care este întâlnită în special după administrarea repetată a produsului în dependenţă cu modul de administrare, reacţiile adverse putând apărea după câteva minute sau chiar câteva ore de la administrarea produsului. Pentru a atenua reacţiile adverse generale se recomandă tratamentul simptomatic.

Utilizare în perioada de gestaţie, lactaţie:

Poate fi utilizat în timpul gestaţiei. în general nu este recomandat să utilizaţi produsul Ia femele aflate într-un stadiu avansat de gestaţie şi imediat după fatare.

Interacţiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacţiune:

Nu sunt disponibile informaţii privind siguranţa şi eficacitatea acestui produs medicinal veterinar imunologic atunci când este utilizat împreună cu orice alt produs medicinal veterinar. Prin urmare, o decizie privind utilizarea acestui produs medicinal veterinar imunologic înainte sau după orice alt produs medicinal veterinar trebuie luată de la caz la caz.

Cantităţi de administrat şi calea de administrare:

Înainte de a se utiliza, produsul trebuie adus la temperatura ambiantă şi se agită.

Doza de imunizare pentru 1 animal este de 0,4 ml la 1 kg greutate corporală , indiferent de specie, vârstă şi sex.

Produsul trebuie administrat intravenos (iv), intramuscular (im) sau subcutanat (sc).

Doza terapeutică este de 0,4 ml de produs la 1 kg greutate corporală , zilnic până la ameliorarea stării de sănătate (poate fi utilizat la animalele bolnave).

Doza profilactică este de 0,4 ml de produs la 1 kg greutate corporală la fiecare 5 zile (poate fi utilizat în caz iminent de boală).

Cea mai mare doză zilnică este de 0,4 ml de produs la 1 kg greutate corporală, care poate fi utilizat atât pentru tratament cât şi pentru profilaxie.

Calea de administrare şi durata tratamentului sau a protecţiei profilactice trebuie evaluată de către un medic veterinar.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenţă, antidoturi), după caz:

Atunci când este utilizat în doză dublă produsul nu provoacă nici o altă reacţie adversă decât cele descrise la punctul 4.6.

Timp de aşteptare:

Nu este cazul.

Proprietăți imunologice:

Grupa farmacoterapeutică:

Imunopreparat veterinar;

Codul veterinar ATC: QI07AM.

Imunoglobuline hiperimune heterologe care asigură imunizarea pasivă a câinilor împotriva bolii Carre. Anticorpii sunt disponibili după administrarea parenterală.

Imunoglobulinele sunt distribuite prin circulaţia sângelui în organism şi sunt treptat metabolizate şi eliminate ca proteine heterologe. Produsul nu are nici o influenţă negativă asupra mediului înconjurător.

Particularități farmacologice

Lista excipientilor:

Tiomersal

Mediu de diluţie (soluţie PBS): Apă pentru preparate injectabile Clorură de sodiu Clorură de potasiu Dihidrogenofosfat de potasiu Fosfat disodic dodecahidrat.

Incompatibilităţi:

A nu se amesteca cu nici un alt produs medicinal veterinar.

Perioada de valabilitate:

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar aşa cum este ambalat pentru vânzare: 18 luni.

Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 10 ore.

Precauţii speciale pentru depozitare:

A se păstra la frigider (2 0 C - 8 ° C).

A se feri de îngheţ. A se proteja de lumină. A se păstra în loc uscat.

Natura şi compoziţia ambalajului primar:

1 x 5 ml, respectiv 5 ml într-un flacon de sticlă tip 1 cu volumul efectiv de 8 ml sau flacon din polipropilenă cu volumul efectiv de 7ml, închis cu un dop de cauciuc tip I şi sigiliu cu capsă din aluminiu, prevăzut cu o etichetă şi plasat într-o cutie de carton cu prospect.

1 x 6 ml, respectiv 6 ml într-un flacon de sticlă tip 1 cu volumul efectiv de 8 ml sau flacon din polipropilenă cu volumul efectiv de 7ml, închis cu un dop de cauciuc tip I şi sigiliu cu capsă din aluminiu, prevăzut cu o etichetă şi plasat într-o cutie de carton cu prospect.

6x5 ml, întotdeauna 5 ml în 6 flacoane de sticlă tip 1 cu volumul efectiv de 8 ml sau flacon din polipropilenă cu volumul efectiv de 7ml, închis cu un dop de cauciuc tip 1 şi sigiliu cu capsă din aluminiu, prevăzut cu o etichetă şi plasat într-o cutie de carton cu prospect.

Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate.

Precauţii speciale pentru eliminarea produselor medicinale veterinare neutilizate sau a deşeurilor provenite din utilizarea unor astfel de produse:

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale.

Deținătorul autorizației de comercializare:

Dyntec spol. s r. o.

Prazskâ 328

411 55 Terezin

Republica Cehă

Telefon:+420 416 782 251

Fax:+420 416 782 575

E-mail: dvntec@dyntec.cz

Numărul autorizației de comercializare:

140063

Data primei autorizări/reînnoirii autorizatiei:

03.06.2008/31.03.2014.

Data revizuirii textului:

Februarie, 2016.

Interdicții pentru vânzare, eliberare și/sau utilizare:

Se eliberează numai pe bază de reţetă veterinară.

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.