Canvac P-in

Vaccinuri - Canvac P-in

compozitie: Vaccin injactivat impotriva parvovirozei,

specii tinta: caine si pisica

Prezentare Cod produs Pret
Canvac P-in 7.10 RON

CANVAC P-IN inj. ad us. vet.

Numele produsului:

CANVAC P-IN suspensie injectabilă pentru câini.

Vaccin injactivat impotriva parvovirozei, la caini si alte canide,

Compozitie (substante active, excipienti):

Substante active

Parvovirus enteritidis caniş inactivatum > 128 HAU (Unităţi de hemaglutinare, i.e. cantitatea de antigen după inactivare, care induce un nivel de anticorpi inhibitori ai hemoaglutinarii in serurile de cobai, in conformitate cu cerinţele Farmacopeei Europene) pentru fiecare doza vaccinala;

Excipienti:

Oxid de aluminiu, hidratat NLT 2.5 mg.ml-1;

tiomersal NMT 0.1 mg.

Forma farmaceutică:

Suspensie injectabilă.

Specii ţintă

Câini

Proprietăţi imunologice

Grupa farmacoterapeutică: Veterinaria immunopraeparata.

Codul ATC veterinar: QI07AA01. Vaccin viral inactivat pentru câini.

Este indicat pentru stimularea imunităţii active impotriva parvovirozei la câini cu scopul de a creea imunitate pasiva puilor.

Ingredientul activ al produsului este reprezentat de virus inactivat al parvovirozei canine legat de adjuvantul vaccinai. După administrarea parenterală, immunogenul este eliberat treptat din componenta adjuvantului şi stimulează sistemul imunitar, inducând crearea unei imunităţi active specifice împotriva parvovirozei caninei. La tineret, imunitatea colostrala conferă protecţie organismului animalelor. Protecţia specifică împotriva bolii este oferită în special de imunitatea umorala.

Odată cu dezvoltarea imunităţii specifice, immunogenul este descompus treptat, în mod activ şi metabolizat. Ingredientele inactive sunt metabolizate după imunizarea animalelor, degradate şi eliminate din organism.

Indicaţii pentru utilizare, cu specificarea speciilor ţintă:

Pentru imunizare profilactică activa a câinilor incepand de la vârsta de 6 săptămâni împotriva Parvovirozei canine. Vaccinul este conceput special pentru femele gestante, pentru a asigura protecţia prin imunizarea specifica a puilor conferita de colostrum, impotriva parvovirozei canine.

Un nivel suficient de imunitate se dezvoltă după 2 până la 3 săptămâni după vaccinarea primară. După re-vaccinare, imunitatea persistă timp de cel puţin 1 an. Imunitatea colostrala începe imediat de la naştere, după ingestia de colostrum şi durează aproximativ 2-4 luni, în funcţie de cantitatea de colostrum primita şi de nivelul imunităţii materne.

Contraindicaţii:

A nu se folosi în caz de o boală infecţioasă acută; boli organice sau stări febrile; in cazuri de depistare a vreunei reacţii post-vaccinare necorespunzatoare sau a vreunei alergii datorate vaccinărilor anterioare; in cazuri de stres ale animalului cauzate de transport, temperaturi ambientale ridicate.

A nu se utiliza la femele gestante nevaccinate in stadii avansate ale gestatiei si nici imediat după parturitie.

Dozaj si forma de prezentare: O solutie injectabila pentru administrare parenterala.

Tipul ambalajului:

Flacoane medicinale din sticla sau plastic, cu o singura doza / flacon. Fiecare flacon este etichetat separat. Flacoanele sunt inchise ermetic cu dop de cauciuc si sigilate cu inel de siguranta din aluminiu. Ele sunt plasate in cutii de carton sau material plastic. Cutia contine instructiunile de utilizare (prospect).

Forme de prezentare ale ambalajului:

1 ml de vaccin in flacoane medicinale cu volum efectiv de 3ml constituie o ( 1 ) doza.

Cutii a 12 doze, adica 12 flacoane medicinale cu 1 ml vacine in fiecare din cele 12 flacoane.

Cutii a 60 doze, adica 60 flacoane medicinale cu 1 ml vacine in fiecare din cele 60 flacoane.

Grup farmacoterapeutic si mod de actiune: Veterinaria immunopraeparata. Vaccinul induce imunitate specifica de o maniera corespunzatoare. Antigenul este integral disponibil dupa administrarea parenterala. Animalele vaccinate dezvolta raspuns imun complet dupa 14-28 zile de la vaccinare. Dupa revaccinare imunitatea persista pentru un (1) an. Imunitatea colostrala specifica afecteaza dezvoltarea imunitatii active, efectul fiind dependent de nivelul imunitatii colostrale.

Detinator: Dyntec spol. s r. o., Pražská 328, 411 55 Terezín, Czech Republic, tel.: +420 416 782 251, fax: +420 416 782 575, e-mail: dyntec@iol.cz

Indicatii: Vaccinul este destinat imunizarii profilactice si active a cainilor si canidelor inpotriva parvovirozei.

Modificari de comportament ale animalelor: Produsul nu afecteaza comportamentul animalelor.

Interactiuni: Vaccinul poate fi utilizat de o maniera modulara. El poate fi administrat simultan sau impreuna (amestecat) cu alte vaccinuri similare. Cu toate acestea trebuie retinut ca raspunsul imun scade in intensitate pe masura sce numarul de antigene creste. Administrarea altor medicamente nu influenteaza eficienta vaccinului.

Utilizare pe perioada gestatiei si lactatiei: In afara de cateva reactii generale sporadice, nici un fel de pericol nu este descris ca urmare a vaccinarii femelelor gestante sau care alapteaza. Cu toate acestea, nu se recomanda vaccinarea femelelor in stadii avansate de gestatie sau imediat dupa parturitie. Vaccinul poate fi utilizat in prima sau a doua treime a perioadei de gestatie sau la femele care alapteaza. Vaccinarea femelelor gestante si nivelele imunitare obtinute prezinta un efect pozitiv esential in protectia puiului prin imunitatea colostrala. Anticorpi specifici trec la sugari prin colostru. Acesti anticorpi nu exercita nici un efect negativ asupra acestora.

Dozaj: Doza pentru 1 animal este de 1 ml indifferent de specie, varsta sau greutate corporala.

Calea de administrare: Vaccinul trebuie administrat subcutanat, de preferat in regiunea interscapulara. Agitati flaconul inainte de folosire. Este de preferat ca un program de vaccinare sa fie instituit de catre medicul veterinar. Vaccinul este destinat cu precadere pentru imunizarea femelelor gestante, cu 14 zile inainte de data estimata a parturitiei, cand cand va forma un numar mare de anticorpi ce vor trece in colostru si vor imuniza pasiv cateii sugari. Vaccinul este de asemenea destinat primovaccinarii puilor, la varste timpurii, mai ales in caz de risc de imbolnavire in canisa. Este de preferat ca animalele vaccinate sa fie revaccinate la 10-14 zile. Inca o repetare a vaccinului este recomandata pentru a institui o imunitate persistenta.

Precautii speciale pentru cei care administreaza produsul la animale: In cazul in care apar probleme, solicitati asistenta medicala.

Reactii adverse: Uneori administrarea vaccinului poate produce o crestere moderata a temperaturii la nivel de subfebrilitate si inapetenta trecatoare. Rareori se pot produce reactii anafilactice consecutiv sensibilarii.

Precautii speciale: Metoda si schema de vaccinare la animale de blana trebuie stabilite de medicul veterinar. Puii vaccinati la varste prea timpurii pot prezenta reactii neadecvate la administrarea vaccinului datorita dezvoltarii imunocompetentei care la un moment dat poate fi incompleta, ca si datorita efectelor adverse ale imunitatii colostrale. O decizie asupra schemei de vaccinare este de preferat sa fie luata numai dupa anamneza si evaluarea starii de sanatate a animalului, pentru a reduce pe cat posibil reactiile adverse.

Dupa vaccinare se recomanda ca animalele sa nu fie deranjate pentru o perioada de o saptamana. In mod particular se recomanda ca la caini sa se suspende activitati cum ar fi: antrenamentul, vanatoarea sau alte activitati ce presupun solicitarea fizica sau stressul. Animalele tinere ar trebui lasate in repaus pentru aproximativ o spatamana. Este recomandat ca animalele sa fie deparazitate inainte de vaccinare.

Valabilitate: Produsul trebuie utilizat inainte de data indicate pe eticheta fiecarui flacon adica in 18 luni de la data fabricarii. Vaccinul trebuie utilizat imediat dupa desigilarea flaconului.

Pastrare: La los uscat si intunecat, la temperaturi de la 2 la 8 oC, ferit de inghet.

Specii Tinta: caini si alte canide.

Indepartarea produsului neutilizat si a ambalajelor: conform legislatiei in vigoare.

Timp de asteptare si pericole pentru mediul inconjurator: Nu exista timp de asteptare. Vaccinul nu este daunator mediului inconjurator.

Producator: Dyntec spol. s r. o., Pražská 328, 411 55 Terezín, Czech Republic

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.