Canvac Junior

Vaccinuri - Canvac Junior

compozitie: Vaccin bivalent impotriva parvovirozei si jigodiei

specii tinta: caine si pisica

Prezentare Cod produs Pret
Canvac Junior 8.20 RON

CANVAC JUNIOR inj. sicc. ad us. vet.

Numele produsului: CANVAC JUNIOR inj. sicc. ad us. vet.

Vaccin bivalent impotriva parvovirozei si jigodiei la caini.

Compozitie (substante active, excipienti):

Componenta liofilizata D

Substante active

Virus febris contagiosae canis attenuatum in cantitate 104.0 to 104.5 EID50 pentru fiecare doza vaccinala;

Excipienti:

mediu de liofilizare ad 1 ml

Componenta lichida P

Substante active

Parvovirus enteritidis canis inactivatum in cantitate de 1 024 pana la 2 048 HAU pentru fiecare doza vaccinala

Excipienti:

Oxid de aluminiu, hidratat NLT 2.5 mg.ml-1;

tiomersal NMT 0.1 mg.

diluant: apa pentru injectii ad 1 ml

Dozaj si forma de prezentare: O solutie injectabila pentru administrare parenterala.

Tipul ambalajului:

Vaccinul este plasat in flacoane medicinale din sticla sau plastic, cu o singura doza / flacon. Fiecare flacon este etichetat separat. Flacoanele sunt inchise ermetic cu dop de cauciuc si sigilate cu inel de siguranta din aluminiu. Flacoanele cu componenta liofilizata D si cele cu componenta lichida P sunt plasate in cutii de carton sau material plastic transparent. Cutia contine instructiunile de utilizare (prospect).

Forme de prezentare ale ambalajului:

1 ml de suspensie liofilizata D in flacoane medicinale de 3ml;

1 ml diluant (componenta lichida p) in flacoane medicinale de 3ml,

Constituie o ( 1 ) doza.

Cutii a 6 doze, adica 6 flacoane medicinale cu suspensia liofilizata D si 6 flacoane medicinale cu diluant P intr-un ambalaj de carton.

Cutii a 30 doze, adica 30 flacoane medicinale cu suspensia liofilizata D si 30 flacoane medicinale cu diluant P intr-un ambalaj din plastic transparent.

Cutii a 60 doze, adica 60 flacoane medicinale cu suspensia liofilizata D si 60 flacoane medicinale cu diluant P intr-un ambalaj din plastic transparent.

Grup farmacoterapeutic si mod de actiune: Veterinaria immunopraeparata. Vaccinul induce imunitate specifica de o maniera corespunzatoare. Antigenul este integral disponibil dupa administrarea parenterala. Animalele vaccinate dezvolta raspuns imun complet dupa 14-28 zile de la vaccinare. Dupa revaccinare imunitatea persista pentru un (1) an. Imunitatea colostrala specifica afecteaza dezvoltarea imunitatii active, efectul fiind dependent de nivelul imunitatii colostrale.

Detinator: Dyntec spol. s r. o., Pražská 328, 411 55 Terezín, Czech Republic, tel.: +420 416 782 251, fax: +420 416 782 575, e-mail: dyntec@iol.cz

Indicatii: Vaccinul este destinat imunizarii profilactice si active a cainilor, mai ales a tineretului, impotriva jigodiei si parvovirozei.

Contraindicatii: Vaccinarea reprezinta un stress immunobiologic pentru animalul imunizat si de aceea vaccinarea nu trebuie practicata decat la animale sanatoase. De aceea vaccinarea este contraindicata in urmatoarele situatii:

- boli infectioase acute,

- boli organice sau cu evolutie febrila

- atunci cand reactii post-vaccinale nefavorabile, de ex: reactii secundare sau alergii la vaccinari anterioare au fost inregistrate ,

- la animale expuse la stress (transport, temperaturi ambientale crescute).

Vaccinul nu trebuie utilizat in caz de boli contagioase la care nu se indica tratamentul prin aceasta vaccinare, si nu trebuie administrat simultan concomitant cu imunizarea pasiva a animalelor, de ex: la administrarea parenterala de anticorpi specifici.

Modificari de comportament ale animalelor: Produsul nu afecteaza comportamentul animalelor.

Interactiuni: Administrarea altor medicamente nu influenteaza eficienta vaccinului.

Dozaj: Doza pentru 1 animal este de 1 ml indifferent de specie, varsta sau greutate corporala.

Calea de administrare: Reconstititi imediat inainte de folosire partea liofilizata D vaccinului folosind 1 ml de diluant P. reconstituirea se va face prin adaugarea componentei P peste componenta liofilizata D. Inainte de administrare, continutul flaconului trebuie complet dizolvat prin agitare. Vaccinul trebuie administrat imediat animalului, subcutanat, de preferat in regiunea interscapulara. Este de preferat ca un program de vaccinare sa fie instituit de catre medical veterinar. Atunci cand se vaccineaza animale tinere este necesar sa se ia in considerare nivelul de anticorpi al mamei (cu cat timp inainte au fost vaccinate). Animalele trebuie vaccinate pentru prima data la varsta de 6-8 saptamani si revaccinate la interval de 2-3 saptamani. O a doua revaccinare este recomandata la alte 2-3 saptamani.

Precautii speciale pentru cei care administreaza produsul la animale: In cazul in care apar probleme, solicitati asistenta medicala.

Reactii adverse: Uneori administrarea vaccinului poate produce o crestere moderata a temperaturii la nivel de subfebrilitate si inapetenta trecatoare. Rareori se pot produce reactii anafilactice consecutiv sensibilarii.

Precautii speciale:O reactie locala de marimea unui bob de mazare, de consistenta solid elastica, poate sa apara la locul de administrare la 2-5 zile de la vaccinare. Ea dispare in mod spontan la cca 20 zile de la administrarea vaccinului. Aceasta formatiune care se dezvolta local reprezinta o reactie la componentele inactivate din vaccin

Dupa vaccinare se recomanda ca animalele sa nu fie deranjate pentru o perioada de o saptamana. Este recomandat ca animalele sa fie deparazitate inainte de vaccinare.

Valabilitate: Produsul trebuie utilizat inainte de data indicate pe eticheta fiecarui flacon adica in 18 luni de la data fabricarii. Vaccinul trebuie utilizat imediat dupa reconstituirea componentei D cu ajutorul componentei P.

Pastrare: La los uscat si intunecat, la temperaturi de la 2 la 8 oC, ferit de inghet.

Specii Tinta: caini.

Indepartarea produsului neutilizat si a ambalajelor: conform legislatiei in vigoare.

Timp de asteptare si pericole pentru mediul inconjurator: Nu exista timp de asteptare. Vaccinul nu este daunator mediului inconjurator.

Producator: Dyntec spol. s r. o., Pražská 328, 411 55 Terezín, Czech Republic

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.