Dextrafer 200

Vitamine, minerale - Dextrafer 200

compozitie: Fier dextran, ciancobalamina

specii tinta: suine

Prezentare Cod produs Pret
Dextrafer 100ml 35.00 RON

Compozitie

Fier metalic (sub forma de complex dextran)....................200 mg

Excipienti, pâna la ........................................................1 ml

Actiune terapeutica

Fierul este unul dintre microelementele cele mai importante din organism. Lipsa lui duce la scaderea rezistentei organismului, iar dezvoltarea animalelor tinere se incetineste. Pentru prevenirea anemiei cauzate de lipsa de fier la animale se folosesc pe scara larga combinatiile de fier-dextran injectabil (complex format din hidroxid de fier si polizaharide). Eficacitatea tratamentului poate fi potentata prin administrarea concomitenta de vitamina B12 si E. Fierul dextran este absorbit în sistemul limfatic în timp de 3 zile de la injectarea intramusculara. O parte variabila de fier dextran ramâne fixat în zona injectata ca depozit de fier mai putin disponibil; restul fierului dextran trece rapid din limfa în sânge. In celulele sistemului monocito-macrofagic apare prima separare a fierului liber din polizaharide. Dextranul este masiv eliminat prin urina iar o parte poate fi metabolizat în glucoza. Fierul liber intra în fluxul sanguin si se combina cu -globulina transferina , pentru a se distribui în tot corpul.

Indicatii

Produsul se recomanda pentru prevenirea si tratarea anemiei cauzate de lipsa de fier la purcei.

Administrare si dozaj

Profilactic: o singura doza de 0,50 - 0,75 ml de DEXTRAFER-200 / animal la vârsta de 1-4 zile. Aceeasi doza poate fi repetata dupa doua saptamâni, daca este necesar.

Terapeutic: o singura doza de 0,5 - 1 ml de DEXTRAFER-200 / animal. Se repeta doza dupa 10-15 zile daca este necesar. Odata desfacut, flaconul trebuie consumat repede, deoarece desi produsul este stabil poate fi contaminat de bacterii.

Contraindicatii

- hipersensibilitate la fier dextran;

- anemie infectioasa;

- carenta în vitamina E sau selenium sau in amandoua (poate cauza moartea)

Eecte secundare

DEXTRAFER-200 este bine tolerat de catre animale. In cazul respectarii recomandarilor, reactiile locale sunt aproape inexistente. Este posibila aparitia unei coloratii locale. Se pot produce anumite reactii locale. Este posibila aparitia unor reactiide hipersensibilitate.

Interactiuni :

A nu se asocia cu preparate orale din fier.

Supradozare:

Datorita unei administrari neadecvate, pot apare unele toxicoze sau depuneri patologice ; pot apare si hemosideroze sau hemocromatoze. Intoxicatiile acute pot fi letale se manifesta clinic cu prostratie si slabire musculara. Pentru a se trata se recomanda folosirea chelatilor de fier.

Timp de asteptare:

Nu este cazul.

Pastrare:

In locuri racoroase, uscate si ferite de lumina

Producator: Laboratorios SYVA S.A., Av. Parroco Pablo Diez, 49-57-24010–LEON-SPANIA

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.
 
medicamente veterinare  | 2009
powered by EMERiGOS
web design oradea