Phosphor Bovisal

Vitamine, minerale - Phosphor Bovisal

compozitie: Saruri organice de calciu si fosfor

specii tinta: bovine

Prezentare Cod produs Pret
Phosphor Bovisal 500 ml 38.00 RON

Supliment mineral lichid pentru vaci

Contine saruri de calciu si fosfor ce asigura raportul ideal pentru vacile cu paraplegie.

Este un produs folosit complementar cu administrarea intravenosa a sarurilor de calciu in cazul parezelor periparturiente (febra laptelui, febra vitulera). Este demonstrat stiintific ca mai mult de jumatate din vacile care nu se pot ridica dupa fatare si sunt diagnosticate cu paraplegie post-partum (febra laptelui) prezinta si niveluri foarte scazute de fosfor in sange, alaturi de scaderea valorilor calcemiei. Administrarea de saruri de calciu agraveaza si mai tare aceasta situatie, astfel incat se estimeaza ca in peste 2/3 din cazuri este necesara suplimentarea aportului de fosfor in corelatie cu cel de calciu.

S-a dovedit ca administrarea de Phosphor Bovisal dupa fatare reduce foarte mult perioada de decubit, vacile ridicandu-se mult mai repede comparativ cu situatia in care se administreaza numai calciu.

Administrarea concomitenta de Phosphor Bovisal creste rata de succes a terapiei cu intravenoase cu Borogluconat de Calciu la peste 90%.

Compozitie

500 ml de suspensie in recipient de plastic special pentru administrare la vaci continand 55 g calciu si 45 g fosfor / ambalaj

Calciu 11%, Fosfor 9%, Sodiu 0,20 %, apa: 90%

Administrare si dozaj

Datorita formei speciale a sticlei, a vascozitatii atent studiate a produsului si datorita palatabilitatii se administreaza foarte usor.

Se administreaza cate un flacon/animal concomitent cu administrarea intravenoasa de saruri de calciu. Daca animalul nu se ridica se poate repeta la 8-12 ore, regula generala fiind: o administrare (1 flacon de Psosphor Bovisal/animal) la doua administrari intravenoase de calciu (nu la fiecare) pana cand animalul se ridica.

Contraindicatii:

nu se cunosc

Precautii:

A se feri de inghet, A nu se lasa la indemana copiilor,

Numai pentru uz veterinar!

Valabilitate:

24 luni

Producator

Chevita GmbH, D-85266 Pfaffenhofen, Germania

Partenerul medicilor veterinari si al crescatorilor de animale.
 
medicamente veterinare  | 2009
powered by EMERiGOS
web design oradea